Concurs, Povești pentru copii 6 aprilie

HANSEL ȘI GRETTEL -CEI DOI FLUTURAȘI ȘI REGINA NOPȚII ~Georgeta Rada~

Dintre toate poveștile, lui David îi plăcea cel mai mult Hänsel și Grettel, poate pentru că nu avea și el o soră.
Și-a dorit atât de mult o soră, măcar una mică, mică de tot, cât Tom Degețel sau cât Muc cel mic dar… era singur la părinți, singur la bunici, de aceea îi plăceau atât de mult poveștile despre frați.
Inventa povești despre cățeii, pisicile și boboceii din curte pe care îi legase cu un jurământ numai de ei și de el știut, ca frați.
David avea în fața casei o grădină micuță, plină cu flori. Avea atâtea nume câte flori erau în ea. Mai întâi era grădina năsturașilor, apoi grădina zambilelor, a narciselor, a lalelelor, apoi a bujorilor, a crinilor, a trandafirilor, toamna era grădina crizantemelor și a tufănelelor.
Numai iarna era gradina unui brăduț mic care nu voia deloc să crească și îl tot aștepta pe Moș Crăciun să-i spună că el vrea la munte .
Toate aceste flori, chiar și brăduțul, fuseseră plantate în grădină de mama, de bunica și de David, doar că vântul, un grădinar plin de surprize, adusese, nu se știe când, niște semințe din care răsăriseră câteva fire plăpânde de Regina-nopții .
Nu este o floare făloasă, n-o s-o găsiți niciodată în florării, e fragilă, sfioasă, albă ca o mireasă și își deschide florile numai seara, târziu. Are o mireasmă suavă și smerită .
Seara, David și bunica udau florile din grădină și apoi spuneau povești lângă fântâna care susura în limba izvoarelor, cântec de leagăn pentru stelele ei din adânc.
Acolo, lângă fântână, David învățase să deschidă cartea poveștilor din Carul Mare, din Casiopeea și mai învățase că și în cer e o Cloșcă cu pui, o Lebădă, le zice constelații, învățase unde este Carul Mic, poate un car pentru copiii din cer, cine știe ?!…
Într-o seară de vară când Regina-nopții își ridicase capul să vadă și ea grădina din cer, au venit, pe neașteptate, doi fluturi mari cât palmele lui David ( am uitat să vă spun că David avea cinci ani ) .
Aveau trompe, parcă erau frați cu elefănțelul Dumbo .
Nici David, nici bunica nu văzuseră niciodată astfel de fluturi, deși, zicea bunica, văzuse în viața ei roiuri de fluturi.
Seri la rând veneau la aceeași oră, la răsăritul lunii, iar David îi aștepta cum își aștepta povestea din fiecare seară. Niciodată n-au venit mai mulți sau doar unul, veneau doar ei doi și doar la Regina- nopții .
Și David a făcut din taina acestor seri o poveste pe care o poartă cu el și acum când e mare. Cum credeți că se numește povestea ?
Bineînțeles că Hänsel și Grettel, dar nu scrisă de Frații Grimm, ci de David .
Bunica ar fi vrut să fie coautor și i-a spus lui David că cei doi fluturi seamană cu doi curteni care vin seara să-i spună reginei ce se întâmplă ziua prin regat și să primească poruncile pentru a doua zi .
David nu a fost de acord și i-a reproșat bunicii cu un surâs ușor trist:
,,- Ai uitat povestea, bunico, cei doi frățiori vin să-i aducă mamei lor lumina ochilor în grădina Raiului. Tu nu vezi că ea se uită la cer si ei vin tot din cer? Eu cred că ei vin să-și facă rugăciunea cu îngerașul, împreună cu mama lor!..”
Voi ce credeți, copii ?
GEORGETA RADA
05.04.2021

Redactor, coordonator Mihaela Avram

Redactor șef Camelia Boț

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: