Simina Paun

Proză scurtă Da, desigur, eu te-am iubit! Si, cum spune cartea, "ce mult te-am iubit!"

Azi, mă regăsesc în mine, istovită, mâncată de întrebări făra răspunsuri. Întrebări singuratice și sinucigașe, Speranțele, toate, au murit, fără ca eu să cred măcar o secundă, că vor avea alt final. Azi, după mult timp am privit cerul. Era la fel de albastru ca atunci când eram copil și așteptam venirea berzelor. Copleșitoare imagine! Albastrul cerului privit cândva, cu ochii tăi, astăzi era la fel de albastru. Copacii își unduiau crengile în bătaia vântului, parcă erau brațele mele, chemându-te făra nerușinare, într- un balans al iubirii. Ca atunci când eram FEMEIA! Ca atunci când numele îmi era „cumintenia pământului, dansând în ape”. Ca atunci când împrăștiam bucurie, plăcere, lucruri așezate temeinic la locul lor, toate împletite cu mâna fidelității, de tine înnegrite.
Credeam că iubirea mă face puternică, mă face frumoasă, îmi dă aripi. Și astăzi, cerul este la fel de albastru, ca atunci, când berzele se întorceau în cuiburi. Dar azi, abia azi am înțeles că eu nu m-am născut cu aripi! Că eu niciodată nu voi atinge albastrul cerului…
Disperarea nu m-a ocolit nici de data aceasta, și știu că niciodată sufletu-mi nu va mai ști să cânte cântecul aripilor fâlfâind, ducând păsările în înaltul cerului.
Se va pune praful peste rănile sufletelor noastre sângerânde iar noi, probabil vom astepta ca cineva mai bun decât tine, decât mine, să ni le îngrijească, să înlăture praful.
Lucește lacul în primăvară, ca gheața lui, când s-a spart sub bocancul tău. E primăvară plină și prima barză, eu am văzut-o! Poate voi avea noroc!
Mâ voi așeza pe bancă și voi aștepta să plece berzele, să înghete lacul… să pot scrie pe el, cu un picior de barză ud:”fraier! NU A STIUT!”

Redactor șef Camelia Boț

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: