Debut literar Elena Coca Mahalu

Am deosebita plăcere să prezint o nouă poetă, care, cu stângăcia ei caracteristică cucerește spațiul literar. Este vorba de Elena Coca Mahalu, o ființă rezervată, timidă, care încearcă prin versul ei timid, să atragă lumii atenția, spunând des, că și ea este aici, că prin slova ei poate atinge infinitul cerului, prin metaforele ei este capabilă să picteze un tablou liric de excepție. Versul ei, deși la început de drum, vrea să pătrundă-n sufletele cititorului trezind emoție și dragoste de frumos. Sunt convinsă că va urca treaptă cu treaptă și va atinge mult doritul cer albastru, fiindcă voință are, drag de vers are, un condei pe măsură are, deci, ce ar retine-o să nu-și îndeplinească visul? Camelia Boț

Elena Coca Mahalu, este membră în grupul „Zbor spre înălțimi” și a participat, în această calitate, la mai toate concursurile din acest grup, îndeosebi la Concursul duminical și concursul dedicat poetului nostru național, Mihai Eminescu, dar și la concursul Poezia zilei.
Totuși, participarea sa este sporadică însă, dacă ar fi mai consistentă, și rezultatele sale pozitive ar fi mai multe deoarece ea are potențial și, deși debutantă, are talent.
Aripile sale abia s-au deschis și părerea mea este că ar trebui să dea dovadă de mai mult curaj și chiar de tupeu pentru a reuși să-și ducă visurile în direcția dorită.
Ekena Coca Mahalu, își prezintă versul ca o „punte peste timp”, o punte care să o conducă spre o lume frumoasă și demult visată.
Se întreabă retoric:”Cine sunt eu?” și își răspunde singură, cu oarece dezamăgire: „Un biet poet…”
Oare de ce un biet poet?
Pentru că autoarea își scrie toate trăirile pe un caiet, neavând nici măcar o carte publicată deși „tare și-a dorit o carte/ Să-i ducă slova mai departe,/ Dar viața nu i-a oferit/ Trofeul și-atunci el, smerit,/ S-a mulțumit cu-al său caiet/ Lăsând în urmă, desuet,/ Dorul din suflet de poet” și, ca o concluzie amară, se întreabă și își răspunde singură: „Cine am fost? Un biet poet…!”
Ea o prezintă cu multă dragoste pe mama, acea figură legendară, în stare de orice sacrificiu pentru binele copiilor săi:
„Când ochii-ți plâng, să râzi cum de mai poți?”, se miră fiica iubitoare:
„Cu inima fărâme, înc-oferi mângâiere,/ O vorbă, o povață și-un umăr pentru toți.”
„Ne aperi cu privirea când aprig bate vântul/ Câtă iubire ai, tu mamă, preafrumoasă!”
Poezia zilei din 17 martie, „Când ploaia, când vântul”, este una deosebit de frumoasă, motiv pentru care a fost aleasă și ca Poezia săptămânii pe 20 martie, poezia lunii, premiu care o situează în concursul pentru poezia anului.
Fenomene ale naturii participă la frământările și trăirile tuturor:
„Și gem, și se-nclină, și plâng pomii goi/ Iar crengi șuierând se transformă-n strigoi,/ Nici urmă de om pe strada pustie/ Doar sufletul singur aprinde o făclie”.
Elena Coca Mahalu
abordează teme diverse în poezia sa, nu doar cele impuse din concursuri.
Versurile sale sunt muzicale, au ritmicitate, o metrică bună, metafore deosebite, imagini splendide.
Dacă se va dedica acestui vis, dacă poezia chiar reprezintă un vis fără de care nu se simte împlinită, atunci o văd ca pe o poetă despre care vom avea șansa să auzim cât de curând.
Îi doresc mult succes și-i aștept primul volum de versuri, carte de pe coperțile căreia să ne surâdă mulțumită de victoria sa.


Florentina Savu-Tunaru,
Membru LSR&UZPR

Redactor șef Camelia Boț

Un gând despre „Debut literar Elena Coca Mahalu

  1. Cu sufletul vă mulțumesc pentru frumusețea cuvintelor din această prezentare!
    Cuvintele sunt de prisos, iar emoțiile ce mă încearcă depășesc granițele inimii!
    Vă respect, vă admir și vă prețuiesc enorm!
    Reverență și gratitudine!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: